NEN 2767-inspectie

Er zijn verschillende redenen voor het in kaart brengen van de conditie van een installatie:
-een renovatie doorvoeren in een bestaand pand 
-het onderhoud van de totale installatie uitbesteden of
-het in kaart brengen van alle installatiedelen, inclusief de kosten van preventief en correctief onderhoud inzichtelijk maken.

Voor bovengenoemde voorbeelden is een conditiemeting volgens de NEN 2767 methodiek het perfecte middel. Deze norm is de leidraad voor het vastleggen van gebreken en de veroudering van installatie- en bouwdelen.

Een inspectie volgens NEN 2767 bevat de volgende werkzaamheden:
  • Visueel inspecteren van alle installatiedelen
  • Vastleggen van de gebreken of defecten aan installatiedelen
  • Aantallen en gegevens verzamelen van alle installatiedelen
  • Rapportage opstellen

Aanvullend op de rapportage van de inspectie volgens de NEN 2767 kan een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opgesteld worden. In deze MJOP worden de kosten voor preventief en correctief onderhoud per jaar inzichtelijk. Hiervoor heeft Gevotec de beschikking over een softwarepakket, waarmee het mogelijk is om het MJOP jaarlijks te indexeren en wijzigingen of vernieuwingen meteen te verwerken in de begroting. Hierdoor ontstaat er blijvend inzicht in de kosten van het onderhoud en de staat van de opgestelde installatiedelen.

Gevotec heeft, met betrekking tot NEN 2767 inspecties, ervaring met utiliteitsgebouwen, ziekenhuizen en industriële installaties. Naast klimaat, elektrotechnische en transport installaties kunnen stoominstallaties, drooginstallaties en andere industriële procesinstallaties op status worden beoordeeld. 

 

Vraag een offerte aan!

Wij zijn gespecialiseerd in het inspecteren en engineeren van technische installaties.
Vraag gemakkelijk en snel een offerte aan via de onderstaande button.

Offerte aanvrageN

Gevotec
Scios